Hvad gør en oversættelse ved et forbillede?

En translation er en stiv transformation af planet, der flytter hvert punkt i et præ-billede en konstant afstand i en bestemt retning.

Ændrer oversættelse formen?

En oversættelse flytter en form op, ned eller fra side til side, men den ændrer ikke dens udseende på nogen anden måde. En transformation er en måde at ændre størrelsen eller positionen af ​​en form på. Hvert punkt i formen oversættes den samme afstand i samme retning.

Vil en oversættelse ændre størrelsen eller formen på et billede?

En isometri, såsom en rotation, translation eller refleksion, ændrer ikke figurens størrelse eller form.

Hvad gør en oversættelse ved en form?

I geometri betyder oversættelse at flytte en form til en anden position uden at ændre den på nogen måde. I år 5 introduceres børn til at forme oversættelse ved at give dem figurer på kvadratisk papir; de skal så flyttes et vist antal felter op, ned, til venstre eller højre.

Hvad er tre transformationer, hvor billedet og Preimage har samme størrelse og form?

Trin-for-trin forklaring: Oversættelser glider en figur, refleksioner vender en figur over en ønsket linje, og rotationer drejer en figur. Alle holder samme størrelse og form.

Hvordan kan du se, hvilken figur i en transformation der er den originale figur?

Hvilket af følgende beskriver, hvordan du kan se, hvilken figur i en transformation der er den oprindelige figur? Det er altid figuren til venstre. Det er altid den største figur. Det er altid figuren med "prime" notationer.

Hvordan forstørrer man en form med et center?

For at forstørre en form kræves et center for forstørrelse. Når en form forstørres fra et forstørrelsescentrum, ganges afstandene fra midten til hvert punkt med skalafaktoren.

Hvad er oversættelsesreglen?

En translation er en form for transformation, der flytter hvert punkt i en figur samme afstand i samme retning. Den anden notation er en kortlægningsregel af formen (x,y) → (x−7,y+5). Denne notation fortæller dig, at x- og y-koordinaterne er oversat til x−7 og y+5. Kortlægningsregelnotationen er den mest almindelige.

Hvordan ved man, om en oversættelse er lodret eller vandret?

Centrale punkter

  1. En translation er en funktion, der flytter hvert punkt en konstant afstand i en bestemt retning.
  2. En lodret translation er generelt givet ved ligningen y=f(x)+b y = f ( x ) + b .
  3. En horisontal translation er generelt givet ved ligningen y=f(x−a) y = f ( x − a ) .