Hvordan svarer du til Slainte?

På irsk er svaret på sláinte sláinte agatsa, som oversættes "også til dit helbred". Den grundlæggende skotske gæliske ækvivalent er slàinte (mhath), med samme betydning, som den normale reaktion er do dheagh shlàinte "dit gode helbred". Der er andre variationer såsom: luft gøre shlàinte "på dit helbred!"

Hvad betyder Slangevar?

slangevar rate. (Udtryk) til et godt helbred; for dit helbred. en salut med hævede glas på skotsk gælisk. Udtalt: "Slainte Mhath" på gælisk. Slangevar rate.

Hvad siger irerne før de drikker?

Sláinte betyder "sundhed" på irsk og skotsk gælisk. Det er almindeligt brugt som en drikketoast i Irland, Skotland og Isle of Man.

Hvad er det skotske ord for jubel?

Den traditionelle skotske gæliske toast, når man hæver et glas for at sige 'skål', er Slàinte mhath, som udtales slan-ge-var. Lad os dykke ned i skotsk gælisk for at finde ud af mere om, hvordan vi siger 'Cheers in Scotland'.

Hvad betyder Slange?

Navneord. slange c (ental bestemt slangen, flertal ubestemt slanger) En slange, en slange. Et rør, en slange.

Hvad betyder Slainte på engelsk?

Hvad betyder Bally på gælisk?

Bally er et ekstremt almindeligt præfiks til bynavne i Irland, og er afledt af den gæliske sætning 'Baile na', der betyder 'sted for'. Det er ikke helt rigtigt at oversætte det "by af", da der var få, om nogen, byer i Irland på det tidspunkt, disse navne blev dannet.

Hvordan siger man gælisk på irsk?

For det første udtales det (på engelsk) 'gal-ick'. Irsk gælisk udtales (på engelsk) 'gay-lik'. Det (skotske) gæliske navn for (skotsk) gælisk er Gàidhlig, udtales 'gaa-lik', ikke at forveksle med det irske (gæliske) navn for irsk (gælisk), som skrives Gaeilge og udtales 'gail-gyuh'.

Hvad er en skotsk toast?

Hvad er jubel på gælisk?

Den traditionelle skotske gæliske toast, når man hæver et glas for at sige 'skål', er Slàinte mhath, som udtales slan-ge-var.

Hvad er Slange?

Hvad betyder jubel i Skotland?

I stedet for "skål" som skål er det almindeligt i Skotland at bruge det gæliske ord "slainte". Dette betyder "sundhed" og er en sammentrækning af den gæliske sætning "slainte mhath", der betyder "godt helbred". Det traditionelle svar er "slainte mhor", "stor sundhed", men den fulde ordlyd høres sjældent i disse dage.

Hvordan siger man gæliske ord?

Hvordan siger man jubel på tysk, når man drikker?

Prost er det tyske ord for jubel. Hvis du lærer en skål, er det denne. Når man drikker med tysktalende, er det næsten obligatorisk at sige Prost for hver drink. Efter Guten Tag, Ich og andet grundlæggende ordforråd bør alle tyske elever vide, hvornår og hvordan man siger hurra på tysk, bare sig Prost.

Hvordan udtaler man Dheagh

Udtale. Ordet udtales som [SLAHN-chə], hvor t'et er tavst. Det skulle lyde som slawn-che. Når du tilføjer rigdom til ordet for at sige sundhed og rigdom, ville det blive slaintѐ udtales taintѐ som slawn-che iss toin-che.

Hvordan udtaler man maidin Mhaith på irsk?

Udtalen for dette varierer en smule blandt de tre vigtigste irske dialekter: Ulster (inklusive counties Donegal, Monaghan og Cavan, samt de seks amter i Nordirland): Maidin mhaith: MA-jin hvorfor. Connacht (Vestirland): Maidin mhaith: MA-jin wah.

Hvordan siger man jubel på russisk?

Den russiske ækvivalent til Cheers! er За здоровье! [za zda-ró-vye]. Bogstaveligt talt betyder det: "Til dit helbred!". Det russiske ord for 'sundhed' er 'здоровье' [zda-ró-vye].

Hvordan siger man glædelig jul i Skotland?

For det meste eksklusivt for højlandet og skotske øer, gælisk er et århundreder gammelt sprog, der fanger Skotlands charme. For at ønske nogen glædelig jul og godt nytår, sig: "Nollaig chridheil agus bliadhna mhath ur" (nollyk chree-ell blee-un-u va oor).