Hvor kan jeg finde pancetta?

Dagligvarebutikker sælger ofte pancetta i tynde, runde skiver eller allerede skåret i tern, men slagtere og specialbutikker skærer den normalt i skiver på bestilling. Guanciale kommer fra grisens kind eller kæbe. Ligesom pancetta er det helbredt, men normalt ikke røget. Det kan være svært at finde uden for en god slagterbutik eller italiensk eller specialmarked.

Hvad er pancetta og hvor køber man det?

Pancetta er krydret, saltet kød skåret fra svinekød, undersiden af ​​grisen. Pancetta er lyserød med en tæt, silkeagtig tekstur og nøddeagtig smag. Pancetta sælges almindeligvis i tynde skiver i Italien, men sælges oftest i terninger i USA.

Er Pancetta det samme som porchetta?

Porchetta er en fuld, stegt gris, der er blevet fyldt med fennikel og hvidløg, og som spises ved italienske festivaler og sammenkomster. Cured pancetta er det tætteste på bacon, bortset fra at det ikke er røget og kan spises råt, selvom det normalt tilberedes og bruges til at smage retter.

Lugter pancetta underligt?

Det lugter lidt dårligt, men det kunne være blevet dårligt, hvis det lugter helt forfærdeligt. Hvis det lugter så dårligt, at du alligevel ikke vil spise det, skal du nok bare smide det ud. Ja, det sker nogle gange. Smager dog fint at spise.

Skal pancetta opbevares på køl?

Løse pancetta-udslæt skal pakkes tæt ind i fedtsugende papir og opbevares i køleskabet; de vil vare i op til tre uger. Løs pancetta i tern skal opbevares i en lukket beholder.

Hvordan ved du, om pancetta er blevet dårlig?

Rå, det kan være lidt sejt og fedtet, men stadig salt og lækkert. Hvordan ved jeg, om min pancetta er blevet dårlig? På samme måde som du ved, at bacon – eller noget andet – er blevet dårligt. Farven ser ikke længere frisk ud, og den dufter ikke længere som noget, man gerne vil spise.

Kan du spise rå pancetta?

Pancetta kan spises i tynde skiver og rå, ligesom prosciutto, men oftere koges den, hvilket giver den en intens smag. Tænk på det som maxed-out bacon. Pancetta er et must-have for autentisk carbonara. Og bruning af små bidder af det er en klassisk start på mange italienske opskrifter.