Kan du have en spids skala trekant?

En spids trekant har alle vinkler, der måler mindre end 90º. Bemærk: Det er muligt for en spids trekant også at være skala, ligebenet eller ligesidet. Bemærk: Det er muligt for en retvinklet trekant også at være skala eller ligebenet. En stump trekant har en vinkel, der måler mere end 90º men mindre end 180º (en stump vinkel).

Hvilken trekant er både skala og spids?

Svar: Nederste højre hjørne (også kendt som det sydøstlige hjørne) Det øverste venstre hjørne har en ret (90 grader) vinkel, så dette er en retvinklet trekant. Det er en ret skala trekant for at være mere specifik. Det øverste højre hjørne er en ligebenet spids trekant.

Kan en trekant være både spids og ret?

Hvis en vinkel bliver 90 grader eller mere, er det ikke en spids trekant. I enhver trekant er to af de indre vinkler altid spidse (mindre end 90 grader)*, så der er tre muligheder for den tredje vinkel: Mindre end 90° – alle tre vinkler er spidse, og trekanten er derfor spids. Præcis 90° – det er en retvinklet trekant.

Hvordan kan du se, om en trekant er spids eller stump?

En spids trekant (eller spidsvinklet trekant) er en trekant med tre spidse vinkler (mindre end 90°). En stump vinkel (eller stumpvinklet trekant) er en trekant med en stump vinkel (større end 90°) og to spidse vinkler.

Hvilken type trekant er en skala?

En skala-trekant er en trekant, hvor alle tre sider har forskellig længde. Også vinklerne i en skalatrekant har forskellige mål. Nogle rette trekanter kan være en skala-trekant, når de to andre vinkler eller benene ikke er kongruente.

Hvad er det maksimale antal spidse vinkler i en trekant?

tre

Hvor mange spidse vinkler har en stump trekant?

to spidse vinkler

Har hver trekant mindst 2 spidse vinkler?

Ja, alle trekanter har mindst to spidse vinkler. Akutte vinkler er vinkler, der måler mindre end 90 grader, mens stumpe vinkler måler større...