Hvem vandt Jnanpith Award 2020?

Akkitham Achuthan Namboothiri

Den fremtrædende malayalamske digter, Akkitham Achuthan Namboothiri, er blevet udvalgt til den 55. Jnanpith Award for sit fremragende bidrag til malayalamsproget og poesi.

Hvem fik Njanapeedam-prisen i 2021?

Indtil nu er Jnanpith-prisen blevet tildelt tres(60) forfattere, herunder syv kvindelige forfattere. Den seneste modtager af prisen er Sanjay Suri i 2021.

Hvem er den første kvinde til at modtage Gyanpeeth-prisen?

Ashapoorna Devi

Ashapoorna Devi (1909 –1995) var den første kvinde, der modtog Jnanpith-prisen i 1965 for sin roman Pratham Pratisruti, den første i en trilogi, der omfattede Subarnalata og Bakul Katha.

Hvem fik den første lalithambika-pris?

Prisen, der er indstiftet til minde om lalithambika Antharjanam, gives i to kategorier: den ene for livstidsbidrag til malayalamlitteratur og den anden for bedste unge kvinde... Lalithambika Antharjanam Smaraka Sahitya-prisvindere.

Pris givet årPrismodtagereBedste Yong Woman-forfatter
2000K.T. MuhammedGeetha
2001SugathakumariPrameela Devi
2002Ponkunnam VarkeyMayadevi

Hvad er prisbeløbet for ezhuthachan-prisen?

Rs 5 lakh

Ezhuthachan Award er den højeste litterære hæder, der gives af delstatsregeringen til minde om Thunchaththu Ezhuthachan, malayalam-sprogets far. Prisen omfatter en pung på Rs 5 lakh, en plakette og et lykønskningsbrev.

Hvem får den første Jnanpith Award?

Sankara Kurup

Sankara Kurup (1901-1978), en malayalam digter, vandt den første Jnanpith Award i 1965, året for dens begyndelse, for sin antologi med digte, med titlen Odakkuzhal.

Hvem fik Kendra Sahitya Academy-prisen 2019?

Shashi Tharoor

Shashi Tharoor, Nand Kishore Acharya modtager Sahitya Akademi Award 2019; vind en pengepræmie på 1 lakh Rs. Mens Tharoor vandt prisen for sin bog 'An Era of Darkness' på engelsk, vil Acharya modtage anerkendelsen for sin bog med hindi-poesi, 'Chheelatey Hue Apne Ko'.

Hvem er vinderen af ​​den 29. Saraswati-pris?

Q. Hvem er for nylig blevet tildelt den 29. Saraswati Samman Award? Noter: Den berømte Sindhi-forfatter og digter Vasdev Mohi er blevet udvalgt til den prestigefyldte 29. Saraswati Samman-pris. Saraswati Samman Award er en berømt pris inden for litteratur, uddelt af KK Birla Foundation.

Hvem fik Kendra Sahitya Academy-prisen i 2019?